GrowUp Farms lanceert de eerste reeks kant-en-klare salades die zijn geteeld in een verticale boerderij in Tesco

De baanbrekende Britse vertical farm, GrowUp Farms, heeft Unbeleafable® gelanceerd, het eerste assortiment kant-en-klare salades geteeld in een vertical farm om te worden verkocht in een grote Britse supermarkt.
De baanbrekende Britse vertical farm, GrowUp Farms, heeft Unbeleafable® gelanceerd, de eerste reeks kant-en-klare salades die in een vertical farm worden geteeld en in een grote Britse supermarkt worden verkocht. Drie producten uit het assortiment zijn vanaf 26 juli verkrijgbaar in geselecteerde Tesco-winkels*.
 
Het Unbeleafable-assortiment salades wordt geteeld op de verticale boerderij van GrowUp Farms, Pepperness, in Kent. De boerderij creëert de perfecte groeiomstandigheden voor slablaadjes. Onbebladerde salades worden gekweekt zonder pesticiden en hoeven, in tegenstelling tot conventioneel geproduceerde salades, niet in chloor te worden gewassen om ze eetklaar te maken. Onbladerbare bladeren zijn lekkerder en blijven langer vers dan andere kant-en-klare salades in zakken die in Britse supermarkten worden verkocht.
 
Onderzoek uitgevoerd door Unbeleafable wees uit dat 98% van de consumenten aangeeft sla in zakken weg te gooien**. Onbladerbare salades blijven langer vers, waardoor ze minder snel worden weggegooid. Het is beter voor het milieu en voordeliger voor het winkelend publiek.
 
Unbeleafable is een stap in de richting van het vergroten van de veerkracht van het Britse voedselsysteem. Het VK importeert 67% van de salades die elk jaar worden gegeten en meer dan 90% in de winter***. De schappen van supermarkten in het VK waren eerder dit jaar leeg omdat toeleveringsketens worstelden met de vraag en supermarkten tijdelijke rantsoenering invoerden. Unbeleafable salades worden het hele jaar door geteeld, geoogst en verpakt in het Verenigd Koninkrijk op Pepperness, de verticale boerderij van GrowUp in Kent.
 
Pepperness produceert sinds februari kant-en-klare salades voor Britse retail- en groothandelsklanten. De boerderij gebruikt 100% hernieuwbare energie van de naastgelegen bio-energiecentrale en zal, eenmaal voltooid, 94% minder water verbruiken dan kant-en-klare salades die in een veld of in een kas worden gekweekt.

Kate Hofman, oprichter van GrowUp Farms, die de enige vertegenwoordiger van de verticale landbouwsector was die eerder dit jaar Rishi Sunak’s Farm to Fork Summit bijwoonde, zegt: “Bij GrowUp Farms kweken we al meer dan tien jaar ongelooflijk goede bladeren. Bij Pepperness, onze nieuwste boerderij, produceren we kant-en-klare salades voor grote Britse supermarkten, waarmee we de commerciële levensvatbaarheid van verticale landbouw en de rol ervan in duurzame voedselproductie in het VK aantonen. “Als mensen onze salade proeven, vertellen ze ons dat ze niet wisten dat sla zo lekker kon smaken of de hele week kon duren! Dat is geen verrassing als uit ons onderzoek blijkt dat 98% van de shoppers zei salade in zakken weg te gooien. Wat een verspilling! We zijn ongelooflijk trots dat Unbeleafable consumenten kan helpen voedselverspilling te verminderen. “Het is niet verwonderlijk dat de meerderheid van het winkelend publiek (61%) zegt dat wat hen het meest stoort aan sla in zakken, is dat de bladeren niet lang genoeg meegaan. Daarom zijn we zo enthousiast om onze Unbeleafable-salades te lanceren – ze zijn knapperig en heerlijk, en ze blijven verser in je koelkast! Unbeleafable biedt consumenten een scala aan smakelijke salades – van mild tot sterk – met de meest verse, knapperigste en langer houdbare blaadjes in het VK. “Ongelooflijk en zijn langer houdbare bladeren zijn hier om de categorie salades in zakken op te schudden. We zijn verheugd om met Tesco samen te werken om salades van onze verticale boerderij op de borden van meer Britse consumenten te krijgen. Het is geweldig dat Tesco onze duurzame benadering van landbouw ondersteunt om het VK zelfvoorzienender te maken en een veerkrachtiger voedsel- en landbouwsysteem op te bouwen”, voegt Hofman toe. Alex Edwards, Category Buying Manager for Horticulture and Prepared Produce bij Tesco: “We doen er alles aan om onze klanten de grootste keuze aan verse producten te bieden tegen betaalbare prijzen. We weten dat salades in zakken ongelooflijk populair zijn, niet alleen in de zomermaanden maar het hele jaar door. We zijn dan ook erg verheugd om Tesco-kopers Unbeleafable aan te bieden, een innovatief nieuw assortiment merksalades in zakken die langer vers blijven en duurzaam worden geteeld, iets waarvan we weten dat onze klanten er steeds enthousiaster over worden.” *Er zijn drie salades in het assortiment van Tesco. Dit zijn: knapperige groene bladeren – een zoete salade, met een mix van groene babysla en groene babysla met stroken (RRP £ 1,50). gemengde babybladeren – een milde salade met een mix van groene babysla en rode babysla (RRP £ 1,50). rucola & babyblaadjes – een sterkere smaak, met een mix van groene babysla, rode babysla en rucola (RRP £ 1,50).


*Er zijn drie salades in het assortiment van Tesco. Dit zijn:

    knapperige groene bladeren - een zoete salade, met een mix van groene babysla en groene babysla met stroken (RRP £ 1,50).
    gemengde babybladeren – een milde salade met een mix van groene babysla en rode babysla (RRP £ 1,50).
    rucola & babyblaadjes – een sterkere smaak, met een mix van groene babysla, rode babysla en rucola (RRP £ 1,50).

**Onderzoek uitgevoerd door Attest naar winkelgedrag en consumentengedrag op 12 juli 2023 bij 1.000 respondenten.

*** DEFRA Tuinbouwstatistieken (2022)
 

 

Delen:

Gerelateerd nieuws: