Karma Kebab haalt 2 miljoen groeikapitaal op en gaat internationaal groeien

Het plantaardige merk Karma Kebab haalt 2 miljoen euro aan nieuw kapitaal op om haar keten van ‘festival food bars’ verder te laten groeien. Na de eerste locatie die afgelopen jaar in Utrecht opende en een pop-up in Amsterdam gaan ze nu uitbreiden naar meerdere locaties in Nederland. Ze krijgen daarbij hulp van investeerders Brave New Food, Phase2.earth en Capital Blue Partners.

 

Eerste vestiging bleek een hit

Karma Kebab komt uit de koker van ondernemers Pascal Labrie, Marcel van der Heijden, Hidde Stolwijk en Ivo van der Pauw. Hun filosofie is om lekker en betaalbaar plantaardig eten te bieden, gecombineerd met een flinke dosis fun, karma en de echte festival vibe. In 2018 ontwikkelde Labrie voor het Lowlands festival de ultieme duurzame nacht-snack: Karma Kebab. Een 100% plantaardige kebab gemaakt van Hollandse knolselderij en granen.

De kenmerkende foodtrucks waren al snel niet meer weg te denken op de Nederlandse festivals en rijden inmiddels ook over de landsgrenzen. In 2022 ontwikkelden de ondernemers het concept door tot een formule met ‘festival food bars’. De eerste vestiging aan de Kanaalweg in Utrecht opende in juni 2022 en was gelijk een instant hit onder het jonge publiek tussen 20 en 45 jaar.

‘Eind 2028 wil Karma Kebab minimaal 25 locaties openen’

Begin 2023 opende een pop-uplocatie in PONG Amsterdam. Voor de verdere uitbreiding wordt er gekeken naar locaties (gemiddeld 300 m2) in grote steden. Na de zomer opent een nieuwe locatie in Amsterdam en begin volgend jaar een vestiging in Rotterdam. Uiteindelijk willen de ondernemers eind 2028 minimaal 25 locaties openen.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Het interieur van de vestiging van de Kanaalweg in Utrecht

Duurzame catering

Mede-oprichter Hidde Stolwijk vult aan: “Bedrijven die trek hebben in lekkere en duurzame vega(n) catering kunnen ook bij ons terecht. Wij zeggen dan altijd ‘bij jou of bij ons’. We ontvangen groepen graag bij ons op locatie of rijden met onze kenmerkende foodtrucks naar bedrijven en events door heel Nederland. Uiteindelijk willen we het voor iedereen zo toegankelijk, eenvoudig en feestelijk mogelijk maken om plantaardig te eten. Door bewuste keuzes fun en lekker te maken voor een groter publiek willen we een positieve impact maken op de planeet. Onze ambitie is daarbij ook groter dan Nederland; uiteindelijk willen we het grootste kebabmerk ter wereld worden.”

Plantaardige revolutie versnellen

Het investeringsbedrag van 2 miljoen werd bij elkaar gebracht door Brave New Food, Phase2.earth en Capital Blue Partners. Brave New Food en Phase2.earth investeerden in 2020 en 2021 al in het bedrijf en breiden nu hun belang uit, Capital Blue Partners stapt in als nieuwe aandeelhouder.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Manon Cassee, general manager van Capital Blue Partners, namens de groep investeerders: “Het is onze gezamenlijke ambitie om betekenisvol te investeren, waarbij wij goed willen doen voor de wereld waarin wij leven. Karma Kebab past voor ons perfect bij de tijdgeest en bij de revolutie om plantaardig eten te versnellen. Wij hebben gekozen vanwege de enorm gedreven ondernemers, een buitengewoon lekker product, een sterke merkpropositie, internationale potentie, het festivalgevoel en elke dag een perfecte klantbeleving, dankzij een geweldig team.”

“Samen met Brave New Food en Phase2.earth dragen we graag met vermogen én expertise op het gebied van foodservice en het internationaal schalen van bedrijven bij aan de ambities van Karma Kebab. Wat ons betreft een sterke basis voor een mooie samenwerking!”

Delen:

Gerelateerd nieuws: